Wat is de Nacht van de Nacht?

De Nacht van de Nacht (N8vdN8) is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zaterdag van oktober en wordt georganiseerd door Natuur en Milieufederaties. Op honderden plaatsen in Nederland worden activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken.

De N8vdN8 wil mensen bewust maken van lichtvervuiling en van de mogelijkheden om deze vorm van vervuiling terug te dringen. Traditioneel wordt de N8vdN8 gehouden in de nacht waarbij de wintertijd ingaat, dit jaar op zaterdag 26 oktober 2019.

Thema Nacht van de Nacht Middelburg 2019

Het magische thema van dit jaar is “De Nacht van de Feniks”. Dit jaar zal onze Nacht een knipoog geven naar de bevrijding van Middelburg, 75 jaar geleden. Glenn Miller muziek op een perfecte locatie en meer. Middelburg is in de oorlogsjaren in brand geschoten en daarna uit de as herrezen. Zoals de mythische vogel de Feniks is herboren.

Minstens 20 organisaties en een veelvoud aan bedrijven openen deuren, etalages en poorten om de Middelburgse nacht op zijn allermooist te beleven. Bijzonder is dat alle organisaties, culturele instellingen, bewoners én bedrijven hun bijdrage leveren aan dit evenement dat daardoor wel het breedst gedragen evenement van Middelburg genoemd mag worden.

 

 
 

Middelburg doet
het licht uit!